Julehilsen fra Henrik Hvidesten

Julehilsen fra Henrik Hvidesten

IFFD-formanden gør status på 2023 og løfter sløret for en række nye og spændende initiativer i det nye år.

Et spændende og begivenhedsrigt år lakker mod enden i IFFD-regi.

Som formand vil jeg derfor gerne gøre status og præsentere jer for en række interessante arrangementer og fokusområder i det kommende år.

2023 har på flere måder været usædvanlig rolig i den forstand, at vi ikke har oplevet store kriser, som det var tilfældet i 2020 og 2021 med covid-19 og i 2022 med meget høje energipriser.

Det har givet idræts- og fritidssektoren en smule mere ro i forhold til at arbejde strategisk med området. Det arbejde var i forvejen i gang i rigtig mange kommuner, men det er mit indtryk, at flere er hoppet med på vognen.

Den udvikling er vigtig, fordi vi i de kommende år står overfor en række udfordringer i forhold til stigende mistrivsel blandt børn og unge, flere ældre og en økonomi, der mange steder er presset.

Alle de ting gør, at man fra kommunalt hold bliver nødt til at arbejde strategisk, hvis man gerne vil rykke noget på området. Det budskab har IFFD fremhævet mange gange i 2023, og det kommer vi også til at gøre i det nye år.

Vi kommer fortsat til at fokusere på videndeling, der inspirerer og klæder kommunerne bedre på i forhold til at drifte og udvikle idrætsområdet. Derudover glæder vi os til at præsentere et nyt partnerskab, som forhåbentlig kan være med til at skabe yderligere forandring. Det løfter vi sløret for i starten af januar.

Afviklede arrangementer
I 2023 har vi som forening sat fokus på en lang række forskellige emner på vores arrangementer og webinarer.

I årets løb har vi bl.a. stillet skarpt på tilgængelighed, kommunernes samarbejde med den professionelle idræt, kunstgræs, sundhed, mistrivsel og mange andre interessante emner.

Alle vores arrangementer – fysiske såvel som online – har mødt stor opbakning fra vores medlemskommuner og andre interesserede målgrupper. Gør man tallene op, har flere end 500 personer deltaget i vores arrangementer i 2023, og det er vi selvfølgelig meget taknemmelige for.

Derudover har vi løbende igangsat og faciliteret en række tværkommunale netværksgrupper, hvor vi har nørdet forskellige emner som aktivitetsregistrering, energioptimering og tilgængelighed.

Sidst men ikke mindst har jeg og mange af mine kollegaer fra IFFDs Forretningsudvalg deltaget i debatter og oplæg på konferencer og andre faglige arrangementer. Det er alt sammen med til at højne IFFDs synlighed, men det bidrager også til at skabe opmærksomhed omkring mange af de interessante tiltag, vores medlemskommuner har igangsat på idræts- og fritidsområdet. Det arbejde glæder vi os til at fortsætte.

Kommende events
Selvom juleferien nærmer sig med hastige skridt, er jeg glad for at kunne løfte sløret for et par af de arrangementer og temaer, vi kommer til at sætte fokus på i de første par måneder af 2024.

I slutningen af januar inviterer vi til nytårskur, hvor IFFDs formandskab vil præsentere sine bud på vigtige trends og tendenser i det nye år. Det gør vi sammen med Idrættens Analyseinstitut (IDAN) den 23. januar. Læs mere om arrangementet her.

Den 21. februar skal det handle om bæredygtighed i fremtidens idrætsbyggerier, når vi inviterer til webinar med interessante oplæg fra Bygherreforeningen og Lokale og Anlægsfonden.

Den 6. marts står menuen på IFFDs tilbagevendende årsmøde, som vi i 2024 har valgt at placere i Silkeborg. Det har vi gjort, fordi temaet denne gang bliver ”outdooridrættens rum og rammer”. I Silkeborg får vi bl.a. besøg af LOA og IDAN, som vil gøre os klogere på outdooridrættens potentialer og udfordringer. Derudover skal vi på rundvisning i Silkeborg og opleve en håndfuld af deres spændende udendørsfaciliteter. Det endelige program er stadig under udarbejdelse, men du kan læse mere og tilmelde dig årsmødet via følgende link.   

Som du måske kan fornemme, er der altså lagt i kakkelovnen til en interessant og begivenhedsrig start på året for IFFD. Vi glæder os til at komme i krig med de mange spændende temaer, og jeg håber, du har lyst til at bidrage.

Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår

Henrik Hvidesten
Formand, IFFD


Casper Holm Skrevet af Casper Holm