Peter Forsberg om idrætsfacilitetsstrategier: Konkrete handlingsanvisninger gør det lettere at realisere en strategi

Peter Forsberg om idrætsfacilitetsstrategier: Konkrete handlingsanvisninger gør det lettere at realisere en strategi
Foto: Thomas Søndergaard

Det er vigtigt, at en idrætsfacilitetsstrategi indeholder konkrete handlingsanvisninger, hvis den skal gøre en forskel. Sådan lød det fra Idan-analytiker Peter Forsberg, da IFFD den 12. september afviklede et webinar om idrætsfacilitetsstrategier.

Et fåtal af landets kommuner arbejder strategisk med udvikling og drift af idrætsfaciliteter.  
 
Sådan lød det i foråret fra Idrættens Analyseinstitut, som på baggrund af stor optælling kunne konkludere, at kun 11 kommuner har en facilitetsstrategi, der giver klar retning for arbejdet med faciliteter.  
 
Størstedelen af de danske kommuner går derved glip af en lang række gevinster, mener chefanalytiker Peter Forsberg, som i et debatindlæg i Idrætsmonitor fremhævede tre anbefalinger til den ”gode” idrætsfacilitetsstrategi.

Disse anbefalinger var omdrejningspunktet for et IFFD-webinar den 12. september, hvor Peter Forsberg fremlagde data omkring kommunernes arbejde med facilitetsstrategier.

Her gjorde Idan-analytikeren det klart, at der findes en lang række potentielle gevinster ved at sætte en klar strategisk retning for arbejdet med idrætsfaciliteter. Det gælder bl.a. i forhold til øget samarbejde på tværs af idrætsaktører og bedre udnyttelse af faciliteterne.

Omkring 70 % af eksisterende strategier og politiker på området angiver dog ingen eller meget begrænset retning, forklarede Peter Forsberg.

Det hænger bl.a. sammen med, at dokumenterne forholder sig meget overordnet til idrætsfacilitetsområdet. Ifølge Idan-analytikeren er det især de manglende handlingsanvisninger, der gør det svært at omsætte strategien eller politikken til noget konkret.

Det kan du høre Peter fortælle mere om lige her:



IFFDs sekretariat ligger inde med en optagelse af hele webinaret, hvis det kunne have din interesse. Kontakt os på post@iffd.dk eller på 70 70 10 54 for yderligere info.


Casper Holm Skrevet af Casper Holm