Kulturministeren besøger Netværket for Fritidschefer i Danmark

Kulturministeren besøger Netværket for Fritidschefer i Danmark

Der var plads til eftertænksomhed og gode diskussioner, da Netværket for Fritidschefer var samlet i Odense for at drøfte coronakrisens konsekvenser for idræts- og fritidssektoren. Her kiggede kulturministeren forbi og uddelte stor ros til kommunerne for det utrættelige arbejde, de har bedrevet under krisen.  

Hvordan har danskernes motionsvaner set ud under coronakrisen? Hvad er der landspolitisk blevet gjort for at afhjælpe krisens konsekvenser for idræts- og fritidssektoren? Og hvordan kommer vi tilbage på rette spor?

Det var nogle af hovedpunkterne, da IFFD og Netværket for Fritidschefer i Danmark var samlet til netværksmøde i Odense den 26. august.

Med Stén Knuth, Jakob Rathlev og kulturminister Joy Mogensen blandt oplægsholderne var der lagt op til en indholdsrig dag, hvor der blev snakket hjælpepakker og krisehåndtering, mens deltagerne også fik mulighed for at dele gode og dårlige erfaringer ifht. at aktivere nye målgrupper.

For Stén Knuth var budskabet klart.

- Kulturen og idrætten bliver ikke prioriteret nok på Christiansborg. Når det er sagt, så er det vigtigt, at vi slår det lange lys til og ikke hænger fast i krisehåndteringen, lød det fra Venstres idrætsordfører, som blev præsenteret for flere gode eksempler, han lovede at tage med hjem til København.

Nye målgrupper
Når det kommer til danskernes motionsvaner under coronakrisen, kan der være noget om Stén Knuths pointe.

Mens størstedelen af danskerne er blevet mindre aktive, har krisen nemlig åbnet op for nye muligheder at indtænke aktivitet og nye målgrupper på.

Det fortalte Jakob Rathlev, direktør i Idrættens Analyseinstitut, i et spændende og tankevækkende indspark.

- Vores undersøgelser viser os, at der findes et stort og uudforsket potentiale, som foreninger, kommuner og selvstændige aktører med fordel kan gribe. Omstillingsparathed bliver derfor et nøgleord, når vi i fremtiden skal undersøge, hvordan vi i højere grad skal inddrage nye målgrupper og digitale virkemidler, forklarede han.

Stor ros
Kulturminister Joy Mogensen var desserten i den farverige og spændende menu, som de godt og vel 20 kultur- og fritidschefer, der var til stede i Odense, fik serveret.

Fra kulturministeren lød der indledningsvist en dybfølt tak for det store arbejde, kommunerne har bedrevet i løbet af krisen. Det har været intet mindre end fantastisk, fortalte kulturministeren, som gjorde det klart, at hun er klar til at yde ekstra økonomisk hjælp til idræts- og fritidslivet, hvis det skulle blive aktuelt.

Det ændrer dog ikke ved, at kultur- og idrætssektoren skal indstille sig på, at smitten ikke er ovre, fortsatte hun.

- Indtil vi finder en vaccine, er det vigtigt, at vi kan op- og nedskalere aktiviteten, alt efter hvordan smitten arter sig. Det kommer til at kræve et stort arbejde ude i kommunerne, og det er vi klar til at hjælpe jer med fra Christiansborg, sagde kulturministeren.

Det næste møde i Netværket for Fritidschefer finder sted i november.

Læs mere om netværket lige her.


Casper Holm Skrevet af Casper Holm