Kreative løsninger: Stort pakhus omdannes til midlertidig idrætshal

Kreative løsninger: Stort pakhus omdannes til midlertidig idrætshal
Foto: Thomas Frederiksen

Københavns Kommune har tænkt kreativt og omdannet et gammelt pakhus til idrætsaktiviteter. Det er blevet gjort for at imødekomme en øget efterspørgsel på indendørs idrætsfaciliteter.

I Københavns Kommune halter man langt bagefter, når det gælder adgang til indendørs idræts- og fritidsfaciliteter.

På grund af manglende plads kan det være svært at bygge nyt, og derfor er gode råd dyre. I Nordhavn har man dog tænkt kreativt og omdannet et gammelt pakhus til midlertidig idrætshal.

Det kommer Fritids- og Idrætsforeningen i Nordhavn (FIN) til gode, som i perioden 1. august til 31. oktober får mulighed for blandt andet at dyrke gymnastik i de midlertidige lokaler.

Pakhuset skal nemlig rives ned og fra november bruges som byggeplads til et nyt område, der kaldes Sundmolen.

På trods af den midlertidige løsning udtrykker FIN alligevel glæde over, at det er lykkedes at finde et sted at holde sine medlemmer aktive.

- Vi vil gerne tilbyde noget andet end man ser i den traditionelle idrætsforening, og har fokus på både bevægelse og det sociale. Så med de større børn spiller vi den ene gang rundbold, den næste gang afprøver vi capoeira, og gangen efter går vi måske i biografen. Det handler for os om at have det sjovt med at bevæge sig, få det sociale i højsæde og binde nogle bånd på tværs af børn og unge i Nordhavn,« siger foreningens formand Tanja Hesselager i en pressemeddelelse.

Kommende investeringer
I København er der omtrent tre gange så mange indbyggere per idrætsfaciliteter, end det er tilfældet i resten af landets kommuner i gennemsnit. 


Noget tyder dog på, at politikerne er klar over problemet. I foråret 2021 foreslog regeringen således et udspil, der hæver anlægsrammen for København og Frederiksberg Kommune, så de får lettere ved at renovere og bygge nye idrætsanlæg i de kommende år. 

Udspillet lægger op til, at de to kommuner kan øge deres investeringer med op til 1 mia. kroner i perioden 2022 – 2030. Disse penge kan f.eks. bane vej for flere idrætsfaciliteter, fodboldanlæg og svømmehaller. 

Rammeløftet er en del af regeringens udspil ”Tættere på – Grønne byer og en hovedstad i udvikling”. 


Casper Holm Skrevet af Casper Holm