IFFD og KL stiller skarpt på det mulige EU-forbud mod salg af mikroplast

IFFD og KL stiller skarpt på det mulige EU-forbud mod salg af mikroplast

Hvad betyder det mulige EU-forbud mod salg af mikroplast for kunstgræsbanerne i Danmark? Det spørgsmål var omdrejningspunkt for et fælles IFFD og KL-webinar, der blev afviklet onsdag den 14. juni.

Kunstgræsbaner har været ét af de helt store samtaleemner i idrætssektoren i de forgangne måneder.

Det er tilfældet, da EU-landene i slutningen af april blev enige om et forslag, der skal forbyde salg af gummigranulater, som bl.a. bruges som infill i kunstgræsbanerne.

IFFD og Kommunernes Landsforening (KL) inviterede på den baggrund til et oplysningswebinar den 14. juni, hvor flere end 40 kommuner deltog.

De kunne høre IFFD-næstformand Holger Kortbek og specialkonsulent i KL, Jakob Ludvigsen, gennemgå det mulige forbud og forholde sig til, hvad det kommer til at betyde for kunstgræsområdet i fremtiden. 

Undervejs blev det bl.a. fortalt, at forslaget lægger op til en 8 års overgangsperiode, hvilket betyder, at det med udgangen af 2031 kan blive forbudt at sælge det populære infill. Inden forslaget kan endeligt vedtages, pågår der nu en granskningsperiode frem til august, hvor EU-rådet og EU-parlamentet har mulighed for at udtale sig og komme med bemærkninger.

IFFD og KL har på den baggrund besluttet at holde et fysisk kunstgræsseminar i efteråret, når der er klarhed over den endelige beslutning. 

Se eller gense webinaret lige her (OBS. Jakob og Holger går på efter ca. 15 minutter)


Casper Holm Skrevet af Casper Holm