Friluftsrådet og DIF giver støtte til nye outdoorfaciliteter

Friluftsrådet og DIF giver støtte til nye outdoorfaciliteter

Friluftsrådet og Danmarks Idrætsforbund har med støtte fra Nordea Fonden oprettet en pulje, hvor man kan søge om tilskud til lokale outdoor-indsatser.

Hvis man som kommune går med drømme om at intensivere sit arbejde på outdoor-området, kunne en ny pulje fra Friluftsrådet og Danmarks Idrætsforbund (DIF) måske være relevant.

De to aktører har med støtte fra Nordea Fonden netop lanceret et pulje, hvor der skal vælges fem pilotprojekter, som over de kommende fire år skal have opstillet friluftspavillioner i en bys grønne eller blå områder.

Formålet med projektet er ifølge DIF at »udvikle og afprøve friluftspavilloner, som et konkret redskab til at understøtte aktive fællesskaber for børn og unge i naturen, og dermed bidrage til at endnu flere børn og unge får et aktivt udeliv.«

- Naturen er de voksnes foretrukne idrætsarena, og vores idrætsforeninger i det grønne og til vands har generelt mange voksenmedlemmer. Men vi vil også gerne have børnene med, og her spiller urbane faciliteter en central rolle. Det kræver et tæt samarbejde mellem de kommunale forvaltninger, hvis vi med dette projekt skal skabe attraktive rammer for idrætsforeninger og alle andre, der ønsker at bruge byens grønne og blå rum til aktiviteter med børn og unge, siger Casper Lindemann, outdoor-konsulent i DIF, i en pressemeddelelse.

Der er afsat et rammebeløb på op til 1.650.000 kroner for realiseringen af friluftspavilloner i ’grønne områder’ mens der kan gives og op til 2.150.000 kroner til ’blå områder’. Bygherrer skal selv bidrage med 50 procent af omkostningerne.

Der er ansøgningsfrist 1. december.

Læs mere her.


Casper Holm Skrevet af Casper Holm