10 centerledere har fået papir på deres kompetencer

10 centerledere har fået papir på deres kompetencer

Det første hold studerende på centerlederuddannelsen har gennemført den 3-årige akademiuddannelse ved Idrættens Udviklingscenter. Det glæder IFFD og Holger Kortbek, som er fast besluttet på at understøtte det fremtidige uddannelsesarbejde.

Rollen som leder i landets idræts- og fritidsfaciliteter er under hastig udvikling og kommer i stigende grad til at handle om servicering af brugere og skabelsen af gode idrætsoplevelser.

IFFD har på den baggrund indgået en uddannelsesaftale målrettet alle ledere og medarbejdere på fremtidens idræts- og fritidsfaciliteter. Det er sket i samarbejde med Lokale & Anlægsfonden, DGI, Danske Svømmebade og HI.

Uddannelsen indgår som en del af den samlede uddannelsesstrategi på idræts- og fritidsområdet og har til formål at få flere ledere og medarbejdere uddannet, så danskerne derved kan få glæde af at kunne dyrke idræt i bedre drevne idræts- og fritidsfaciliteter.

Centerlederuddannelsen udbydes af Idrættens Udviklingscenter i samarbejde med Erhvervsakademi Dania De første uddannelsesmoduler blev udbudt i 2017 og nu har det første hold studerende fået papir på, at de er uddannede centerledere.

Det faktum er Klaus Frejo, direktør i Idrættens Udviklingscenter, utrolig glad og stolt over. Klaus har som underviser og uddannelsesansvarlig fulgt de 10 studerende i de sidste tre år. I den periode har han oplevet en markant udvikling:

- Jeg er først og fremmest stolt over, at vi er kommet helt i mål med det første hold studerende. Det har været en lang proces at stable uddannelsessamarbejdet og de forskellige uddannelsesmoduler på benene, men nu begynder vi så småt at kunne høste frøene derfra, og det er bare helt fantastisk, siger Klaus Frejo og tilføjer:

- Det er i mine øjne tydeligt, at de studerende har fået et bedre kendskab og en større værktøjskasse i forhold til at håndtere den udvikling, der hele tiden pågår på idrætsområdet. Deres rolle har ændret sig markant, og det står de 10 centerledere nu bedre rustet til at håndtere. Det vigtigste for os er dog, at de studerende har fået konkrete værktøjer, de nu kan omsætte til mere aktivitet og mere tilfredse brugere.

En stejl læringskurve
Brian Larsen fra Arena Syd i Vamdrup er en af de 10 ”nye” centerledere, der netop er blevet udklækket fra Idrættens Udviklingscenter.

Brian har været ansat siden 2007 og har blandt andet en baggrund i isenkram- og møbelbranchen, mens han også er uddannet som politibetjent. De sidste godt og vel 14 år har han slået sine folder i Arena Syd, og da han for tre år siden blev præsenteret for uddannelsesforløbet, var han ikke i tvivl.

- Rollen som centerleder eller halinspektør har ændret sig utrolig meget, siden jeg startede i branchen i 2007. Derfor var det helt oplagt for mig at starte på centerlederuddannelsen, og det har simpelthen været helt fantastisk, fortæller Brian Larsen.

Brian og hans medstuderende har på uddannelsen lært at kigge på verden med nye briller. De har lært at bringe andre områder i spil. Og så har de erfaret, at vidensdeling og netværk er en god ting.

- Mange af os centerledere har vidt forskellige baggrunde, og det har derfor været nødvendigt at skabe et fælles ståsted. Det har vi fået gennem uddannelsen, hvor vi er blevet klogere på, hvordan vi skal drive vores forretning og derigennem skabe mere aktivitet i vores anlæg.

Et af de områder, Brian Larsen har taget fat på, har bl.a. været jumpingfitness og yoga.

- Vi er begyndt at udbyde aktiviteter uden om foreningerne i et forsøg på at skabe mere liv. Det har folk taget rigtig godt imod, og det tror jeg aldrig, jeg var gået i gang med, hvis ikke jeg var blevet udfordret på uddannelsen, forklarer centerlederen fra Arena Syd.


Brian Larsen er en af de 10 første centerledere i Danmark, der har fået papir på sine kompetencer. Foto: Arena Syd


Aabenraa går forrest 

Kigger man på den geografiske fordeling blandt de 10 centerledere, er der særligt én kommune, der går igen.

Aabenraa Kommune noterer sig således for halvdelen af de nye centerledere, og det hænger ifølge Pia Paustian, Leder af Aktiv Aabenraa, bl.a. sammen med den idrætsfacilitetsanalyse, kommunen fik lavet i 2016 og det strategiske arbejde, der efterfølgende blev sat i gang. Ud over en ny tilskudsmodel og en fælles kommunal organisation for idrætsfaciliteter var det netop kompetenceudvikling, der blev satset på.

- Vi har i Aabenraa Kommune både kommunale og selvejende idrætsanlæg. I bund og grund behøver det ikke betyde noget, om man er det ene eller det andet, for vi har samme mål - nemlig at lave gode lokale idrætstilbud for at give flest mulige børn, unge som ældre lyst til at dyrke idræt.

- Derfor har vi brug for at kende hinanden og turde dele vores erfaringer. Derfor valgte vi at tilbyde alle ledere på området at deltage på dele af uddannelsen, og tre har gennemført hele pakken. Det samme har en af vores fritidskonsulenter fra Kultur og Fritid. På den måde binder vi en fin sløjfe på tværs af forvaltningen og de forskellige anlæg, hvilket skaber synergi og giver mulighed for et tættere samarbejde, forklarer Pia Paustian.

Det øgede samarbejde er blandt andet kommet til udtryk i et fast inspektørtræf, der afholdes 4 gange om året, hvor centerlederne mødes og sparer omkring forskellige emner.

- Uddannelsen har været med til at give et fælles sprog og nogle værktøjer i forhold til at håndtere væsentlige problemstillinger. Og det er blevet meget lettere at tage telefonen og ringe til sin kollega i nabobyen. Derfor er der ingen tvivl om, at vi er glade for vores prioritering af kompetenceudvikling, som vi håber kommer til at sætte endnu mere gang i idræts- og facilitetsudviklingen hos os, fortæller Pia Paustian.

Den rigtige retning

IFFD støtter op om uddannelsen, fordi det er helt afgørende for den fortsatte udvikling af vores idræts- og fritidsfaciliteter, at vi har gode, kompetente og veluddannede ledere og medarbejdere.

Det fortæller Holger Kortbek, der er 2. næstformand i IFFD, og som har været en del af styregruppen bag uddannelsessamarbejdet fra dets fødsel.

- Vi skal glæde os over, at uddannelsessamarbejdet går i den rigtige retning. Det er fantastisk, at de første 10 centerledere nu har fået papir på sine kompetencer. Det er med til at rykke sektoren i den rigtige retning, og det skal vi fortsætte med at arbejde for, siger næstformanden.

Læs meget mere om centerlederuddannelsen og de forskellige kursusmoduler, Idrættens Udviklingscenter udbyder, på www.iuce.dk.


Casper Holm Skrevet af Casper Holm