Opdaterede retningslinjer for idræts- og fritidssektoren

Opdaterede retningslinjer for idræts- og fritidssektoren

Kulturministeriet har opdateret de gældende retningslinjer for idrætssektoren i forbindelse med genåbningen den 6. maj.

Torsdag den 6. maj åbnes der yderligere for landets idræts- og fritidsfaciliteter.

Et noget nært bredt flertal i Folketinget har godkendt en aftale, der betyder, at idrætsaktiviteter genåbner for alle aldersgrupper. 

I første omgang åbnes der alene for ikke-kontaktsport med et forsamlingsloft på 25 personer. Derudover åbnes der yderligere for børn og unge under 18 år. De kan fra torsdag den 6. maj dyrke alle former for idræt – også selvom det ikke er i organiseret regi. Det samme gør sig gældende for voksne over 70 år.
 
Kulturministeriet har i den forbindelse opdateret de gældende retningslinjer for idræts- og fritidssektoren, som du kan få et lille overblik lige her:

Hvor mange deltagere må der være i et lokale?
Genåbningsplanen indebærer, at forsamlingsloftet hæves fra 10 til 25 personer indendørs og til 75 personer udendørs.

Det er imidlertid arealkravet, der bestemmer hvor mange man må lukke ind i sit idrætscenter eller svømmehal. Her gælder der ifølge retningslinjerne et arealkrav på 4 m2 gulvareal per gæst eller 4 m2 vandoverflade per badegæst.

Forsamlingsloftet træder med andre ord først i kraft, når eller hvis gæsterne laver samme aktivitet. I sådan et tilfælde må man maks. være 25 personer inkl. instruktør eller træner, hvis man befinder sig indendørs.

Som det har været tilfældet tidligere, kan faciliteten eller foreningen foretage en inddeling af banearealet i felter. Derved kan man afvikle flere aktiviteter med maks. 25 deltagere per areal, så længe de er tydeligt adskilt. Hvis samme træner, holdleder eller instruktør leder flere af grupperne samtidig, betragtes alle grupperne som ét samlet arrangement. 
 
Kontrol af coronapas
Som noget nyt er retningslinjerne blevet opdateret med et afsnit om kontrol af coronapas. 

Bag den politiske genåbningsaftale ligger et krav om, at personer over 18 år skal fremvise et gyldigt coronapas for at få adgang til indendørs idrætsfaciliteter. Hvis der ikke kan forevises et gyldigt coronapas, kan der ske bortvisning. Derudover skal der i de respektive lokaler opsættes informationsmateriale om kravet om coronapas og muligheden for bortvisning. 

I lokaler, hvor der udøves idrætsaktiviteter i foreningsregi med tilstedeværelse af en træner eller lignende, vil det være foreningen, der via træneren eller holdlederen er forpligtet til at sikre, at der ikke tillades adgang for personer uden gyldigt coronapas. Idrætsudøveren vil derfor skulle forevise coronapasset til træneren mv. i forbindelse med ankomst til den pågældende idrætsaktivitet.

I lokaler, hvor der udøves idrætsaktiviteter i foreningsregi uden tilstedeværelse af en træner, instruktør eller lignende, vil det som udgangspunkt være lokaleejeren, som er ansvarlig for ikke at tillade adgang for personer uden gyldigt coronapas. Dette gælder dog ikke, hvis hele lokalet er udlånt eller udlejet til én forening på dagsbasis eller for en længere periode. I dette tilfælde vil det være foreningen, der har rådighed over hele lokalet og derfor har pligt til ikke at tillade adgang for personer, som ikke kan fremvise et gyldigt coronapas.

Ved bemandede lokaler vil kontrollen af coronapas – i den periode, hvor der er bemanding på stedet – skulle ske når besøgende, brugere mv. ankommer til det pågældende lokale. Dette gælder uanset, om det er lokaleejeren eller foreningen, der foretager den pågældende kontrol.

Ved ubemandede lokaler vil kontrollen af coronapas ligeledes skulle ske ved stikprøvekontrol minimum 1 gang i døgnet. Dette gælder ligeledes uanset, om det er lokaleejeren eller foreningen, som foretager den pågældende kontrol.
 
Læs de opdaterede retningslinjer lige her


Casper Holm Skrevet af Casper Holm