IFFD stiller skarpt på outdooridrættens rum og rammer

IFFD stiller skarpt på outdooridrættens rum og rammer

Omkring 30 kommuner deltog, da IFFD den 6. marts afviklede årsmøde i Silkeborg – Danmarks Outdoor Hovedstad.

Interessen for at dyrke idræt i naturen har været stødt stigende i de senere år og er kun blevet forstærket under coronakrisen. 

Den stigende interesse har bevirket, at naturen er blevet den foretrukne arena for idræt og fysisk aktivitet for voksne over 18 år. Det hænger ifølge eksperter sammen med vigtige spørgsmål om fleksibilitet og tilgængelighed, som nogle af de mere klassiske indendørsidrætter ikke kan tilbyde. 

Udviklingen er positiv og har bidraget til, at flere danskere er blevet aktive. På den anden side stiller udviklingen også store krav til kommuner og foreningsliv om at sikre adgang til specifikke områder og understøtte nye udendørsaktiviteter.  

Men hvordan håndterer man som kommune naturens fremmarch som idrætsarena? Hvordan arbejder man strategisk på området? Og hvad betyder det for kommunens øvrige fokus på idrætsfacilitetsområdet?

Det var nogle af de spørgsmål, IFFD satte fokus på den 6. marts, hvor foreningen afviklede Års- og Repræsentantskabsmøde i Silkeborg.

Store oplevelser for få penge

Omkring 100 personer deltog i årsmødet, hvor man bl.a. kunne opleve indlæg fra Idan-direktør Troels Rasmussen og LOA-konsulent Oliver Vanges.

Over middag kunne deltagere engagere sig i tre forskellige workshops målrettet politikere, driftspersonale og embedsfolk.

Sidst men ikke mindst bød dagen på en rundvisning til nogle af Silkeborgs flotte outdoorfaciliteter og en opsamlende samtale mellem IFFDs konstituerede formand, Lene Dybdal, og udvalgsformand i Silkeborg, Johan Brødsgaard.

De to politikere opsummerede dagens vigtigste erfaringer og gjorde det klart, at man på outdoorområdet kan skabe relativt store oplevelser for få penge. Sådan lød det fra Johan Brødsgaard, som opfordrede andre kommuner til at arbejde med outdoorområdet.

Ifølge udvalgsformanden er det dog afgørende, at man tager udgangspunkt i sin egen lokale kontekst, hvis man gerne vil udvikle nye outdoorfaciliteter. Hvor man i Silkeborg har mange søer og store skove, forholder det sig måske anderledes i andre kommune.

Derfor understregede Johan Brødsgaard, at de lokale forudsætninger er afgørende for arbejdet, og at man fra start af skal forsøge at indtænke aktiviteter for nye målgrupper. På den måde kan man ifølge udvalgsformanden gøre flere borgere aktive i positive fællesskaber.

Se billeder fra årsmødet herunder

   

 


Casper Holm Skrevet af Casper Holm