DIF vil nedtone konkurrenceelementer i børneidrætten

DIF vil nedtone konkurrenceelementer i børneidrætten

Danmarks Idrætsforbund har præsenteret et nyt børn- og ungesyn, som skal få flere børn til at dyrke idræt. Det skal bl.a. ske ved at fjerne nogle af konkurrenceelementerne i børneidrætten.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) ønsker at sætte trivsel blandt børn og unge øverst på den politiske og samfundsmæssige dagsorden.

Derfor har forbundet netop præsenteret et nyt børne- og ungesyn, der skal bidrage til at skabe endnu bedre miljøer for børn og unge.

Det skal bl.a. ske ved et endnu større fokus på udvikling fremfor resultater, fortæller næstformand Frans Hammer i en pressemeddelelse.

- Konkurrence både med andre men især med sig selv er en vigtig del af idrætten og det at vokse som person og som udøver. Men det er vigtigt, at fokus er på udvikling over resultater. Idrætten skal være et frirum med fokus på glæden og de gode fællesskaber. Mange af vores idrætter har allerede skabt mere favnende konkurrencestrukturer, og vi regner med at have flere end 20 forbund med i 2024, siger Frans Hammer.

Slut med 1. og 2. hold
DIF foreslår konkret, at konkurrenceelementerne skal tilpasses de forskellige målgruppers alderstrin og have fokus på udvikling før resultater.

Det kunne f.eks. betyde, at et fodbold- eller håndboldhold ikke længere skal opdeles i et 1. og 2. hold ud fra deres kompetencer. I stedet skal opdelingen ske ud fra, hvad de har til fælles.

Derudover ønsker DIF ikke længere offentlige ranglister og resultater, før børnene er fyldt 13 år. På den måde håber forbundet, at foreningerne kan tiltrække flere børn til idrætten og give dem lyst til at blive længere.

- Når vi ser på den mistrivsel, der er, og den måde man agerer på ude i foreningslivet, så er vi nødt til at følge mere med. Vi skal være et frirum for de børn og unge, der kommer i vores mange foreninger. Vi håber, at vi kan inkludere dem, der ved et første øjekast ikke kommer ind i idrætsforeningerne, så de kan få en god oplevelse, siger Frans Hammer til DR.

Læs mere om DIFs nye børn- og ungesyn lige her.


Casper Holm Skrevet af Casper Holm