Breddeidrætskonsulent: Vi skal have mere fokus på uddannelse

Breddeidrætskonsulent: Vi skal have mere fokus på uddannelse

FNs verdensmål er på programmet, når SportsFair 2019 inden længe løber af stablen i MESSE C i Fredericia. Her er IFFD vært for en større branchekonference, hvor en række oplægsholdere vil relatere nogle af de vigtige verdensmål til idræts- og fritidssektoren.

Sundhed og trivsel, bæredygtig energi og kvalitetsuddannelse er nogle af emnerne på dagsordenen. Og netop uddannelsesområdet er noget, man har stor fokus på i Thisted Kommune, hvor breddeidrætskonsulent, Louise Bertelsen, har forsøgt at skabe en ny forståelse af halinspektørerne og -ledernes rolle.

Denne rolle vil Louise fortælle meget mere om til SportsFair 2019, hvor hun er del af en paneldebat, der skal diskutere, hvordan fremtidens ledere ser ud i idræts- og fritidssektoren.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at skulle diskutere et så vigtigt emne sammen med en række eksperter på området. Der er ingen tvivl om, at vi ser et gevaldigt efterslæb i forhold til netop uddannelse, når vi kigger på vores fritids- og foreningsledere. Og første step i den proces er i mine øjne at italesætte problemet, fortæller breddeidrætskonsulenten.


Mursten kontra indhold
Men hvad vil det sige at uddanne eller efteruddanne, når det kommer til idræts- og fritidssektoren i kommunerne? I Thisted har man ikke et endegyldigt svar på problemet, men man har en række erfaringer, der i praksis har fungeret for dem.

Her fremhæver Louise Bertelsen blandt andet, at netværksfacilitering har været med til at skabe en større forståelse for, hvordan tingene foregår andre steder, og hvordan ekskursioner udenfor kommunen har været med til at åbne øjnene for lederne.

- Der er ingen tvivl om, at kravene til vores ledere er voksende, og derfor er det vigtigt, at vi gør noget ved problemet. Det har vi i Thisted valgt at gøre ved at forsøge at åbne ledernes øjne for alternative måder at tilgå problemstillingerne på, siger Louise Bertelsen.

- Der har i mange år været alt for stor fokus på murstenene fremfor indholdet, og det prøver vi på at ændre ved at tvinge lederne ud af deres comfortzone. Ved at udfordre dem til at prøve noget nyt og ved at kigge på, hvordan andre kommuner gør tingene.


Fyldte haller
Håbet for indsatsen er, at lederne i sidste ende bliver bedre rustet til at tackle de nye og voksende krav. Og så har de i Thisted Kommune selvfølgelig et brændende ønske om at opleve fyldte haller.

- I Thisted og mange andre steder i Danmark har vi faciliteterne på plads. Men tager du eksempelvis vores haller, så står de alt for ofte tomme. Det skal vi gøre noget ved, og én af løsninger er netop at uddanne vores ledere, forklarer Louise Bertelsen.

Spørgsmålet om uddannelse inden for idræts- og fritidssektoren bliver altså en væsentlig del af programmet til IFFD-konferencen på SportsFair. Lyder det som noget for dig, kan resten af det spændende program findes her.

SportsFair 2019 afvikles fra den 20.-21. marts, og du kan stadig nå at tilmelde dig IFFDs konference via vores hjemmeside.


Skrevet af IFFD