Idræt på vrangen – hvad skal vi tale om?

Idræt på vrangen – hvad skal vi tale om?

Klimatilpasning Kokkedal danner den 7. maj rammerne om seminaret dræt på vrangen.

Her skal en række oplægsholdere fortælle om deres erfaringer i forhold til skabe mere byliv i forstæderne, mens vi i fælesskab skal diskutere, om idrætten kan være en del af svaret, og om klimatilpasning kan være en løftestang for nye faciliteter.

En af oplægsholderne er Ulrik Kuggas, landskabsarkitekt hos Schønherr A/S, og han vil indledningsvist vise rundt i Kokkedal og fortælle lidt om tankerne bag det store projekt.

I Klimatilpasning Kokkedal har idræt, bevægelse og motion nemlig spillet en vigtig rolle. Det har handlet om at transformere de centrale uderum, skabe aktivitet, dynamik og synlighed og derved skabe større tryghed i området.

Ved udformningen af Bølgepladsen er en tidligere parkeringsplads ved Egedalshallen eksempelvis blevet omdannet til et bevægelseslandskab, hvor grænserne mellem aktiviteter og gangmønstre er opløst i en cirkulær flydende struktur.

Formsproget er valgt for at skabe kontrast til de lineære funktionsopdelte stier, der præger byen. Det er den uformelle brug, man har ønsket at understøtte, og selvom der er baner til fodbold, basket og parkour, har folkene bag projektet bevidst fravalgt normmålsatte baner.

Det er i sin enkelthed idræt på vrangen, og det er noget, du kan høre meget mere om den 7. maj i Kokkedal.

Se resten af det spændende program herunder, hvor du også kan tilmelde dig seminaret. Det er gratis at deltage, men det kræver tilmelding på grund af et begrænset deltagerantal.


 


Skrevet af IFFD