Bæredygtighed må ikke blive en symbolsk handling

Bæredygtighed må ikke blive en symbolsk handling

Der er masser af spændende ting i vente på IFFD-konferencen til SportsFair 2019. Med udgangspunkt i FNs verdensmål skal vi blandt andet snakke bæredygtighed, og til det formål lægger Bjarne Ibsen vejen forbi Fredericia for at give relevante perspektiver på idrætssektoren. 

Bjarne er professor på Institut for Idræt og Biomekanik på SDU og centerleder for CISC, og han har i en menneskealder beskæftiget sig med idrætssektoren.

Til IFFD-konferencen vil han fortælle om nogle af fremtidens vigtigste trends, mens han også vil bruge tid på at forholde sig til idræt- og fritidsfaciliteternes fokus på bæredygtighed. 

- Verdensmålene har jo nærmest spredt sig som en steppebrand, og det er dejligt at se, hvordan det også er begyndt at optage idrætten, indleder Bjarne Ibsen. 

- Bæredygtighed er vigtig at sætte på dagsordenen. Det giver en god selvforståelse, at man biddrager aktivt i forhold til klima osv., men der skal være handling bag ordene. Det vil jeg gerne diskutere og stille mig lidt kritisk overfor, fortsætter han. 


Hvilken vej er den rette?
Det store spørgsmål er ifølge professoren, om der bliver gjort nok i forhold til bæredygtighed, når det kommer til idræt- og fritidsfacilitetsområdet. Det har Bjarne Ibsen ikke et endegyldigt svar, men første skridt er i hvert fald at italesætte problemet. 

Det har Ibsen tænkt sig at gøre på IFFD-konference til SportsFair, hvor han også vil komme med facilitetseksempler som kunstgræsbaner og centralisering af idrætsanlæg, der ikke nødvendigvis har klimaet og bæredygtighed for øje. 

- Jeg har ikke tænkt at kloge mig på, hvordan vi kan løse problemet. Men jeg vil gerne udfordre forståelsen af, hvad sektoren gør, og om de nye tiltag nu også er hensigtsmæssige, fortæller oplægsholderen. 

Du kan høre meget mere til Bjarne Ibsen og bæredygtighedsproblematikken på vores konference, som løber af stablen fra 20.-21. marts i MESSE C. Se det fulde program her. 


Skrevet af IFFD