Netværket for fritidschefer i Danmark ser dagens lys

Netværket for fritidschefer i Danmark ser dagens lys

IFFD har været med til at søsætte et nyt netværk, som fokuserer på de særlige udfordringer og vilkår, der gør sig gældende inden for idræts- og fritidsområdet.

Af Casper Holm


Der er brug for et forum, hvor landets fritidschefer kan få sparring i forhold deres daglige arbejdsopgaver og udfordringer.


Det var mere eller mindre konklusionen på et møde faciliteret af IFFD i efteråret 2019. Her var mere end 30 kultur og fritidschefer fra hele landet mødt op for at diskutere et muligt netværk.

En arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra Odense, Holstebro, Slagelse, Kolding, Gentofte og Tønder Kommune blev nedsat. De har i første del af 2020 skabt rammerne for det nye netværk, som i 2020 afholder tre møder fordelt i hele landet.

Da fritidsområdet er organiseret forskelligt i de danske kommuner, er det dog ikke sikkert, at titlen som fritidschef er dækkende.

Netværket henvender sig derfor til de personer, der har ledelses- og administrativt ansvar for idræts- og fritidsområdet og dermed har ledelseskraft i relation til det politiske system i landets kommuner. 

Ledelsesansvar indebærer ikke nødvendigvis, at man også har personaleansvar. Det vil altså være funktionen frem for titlen, der bestemmer, om man kan finde værdi i netværket. 

I 2020 er der – som nævnt - planlagt tre netværksmøder, der kommer til at handle om idræt som nyt velfærdsområde.

Her skal netværket kigge nærmere på, hvordan idrætten kan legitimere sig selv som en relevant velfærdspartner. Det skal diskuteres, hvad idrættens egentlige nytteværdi er? Og så skal det undersøges, om der findes gode eksempler blandt medlemmerne.

Du kan læse meget mere og tilmelde dig netværket lige her:



Casper Holm Skrevet af Casper Holm