Få inspiration til en sund 3. halvleg på SportsFair

Få inspiration til en sund 3. halvleg på SportsFair

Der er meget at glæde sig til, når SportsFair afvikles fra den 20.-21. marts i MESSE C i Fredericia. Ud over vores slagkraftige konferenceprogram vil man som IFFD-deltager kunne opleve en masse spændende udstillinger og desuden blive klogere på, hvad en sund 3. halvleg vil sige. 

Sammen med Conni Einfeldt sætter SportsFair nemlig fokus på sundhed og ernæring, og her skal vi høre Conni fortælle, hvordan man kan optimere driften af cafeerne og kantinerne rundt omkring i de danske sportshaller. 

Til formålet har SportsFair anlagt et fuldtudstyret køkken, hvor man som besøgende kan få gode råd og finde inspiration til sunde retter, der let kan tilføjes menuen. 

Med en baggrund som kok, faglærer og vejleder i sund livsstil er der ingen tvivl om, at Conni Einfeldt ved, hvad hun taler om. Hun har igennem mange år arbejdet med sund kost og ernæring, og hun glæder sig til at sætte sundhed endnu mere på dagsordenen til SportsFair. 

- Der er i mine øjne ingen tvivl om, at der kan gøres rigtig meget ved maden i landets idrætsfaciliteter. Vi skal kunne andet end at servere pølsemix og franske hotdogs, og det vil jeg gerne prøve at komme med nogle bud på, forklarer Conni Einfeldt. 


Forståelse fra flere sider
Men hvis det for alvor skal lykkes at gøre hal- og cafeteriamaden sundere, er der behov for, at folk på begge sider af køkkenskranken får øjnene op for problemstillingen. 

Det nytter nemlig ikke noget, at idrætsfaciliteterne serverer sund og veltilberedt mad, hvis folk ikke gider at købe det. 

- Det er klart, at hvis en sund 3. halvleg skal fungere i praksis, så kræver det opbakning fra både dem, der laver maden, og de folk, der skal købe den. I virkeligheden tror jeg ikke, det er så svært. For sund og ernæringsrigtigt mad kan altså godt være rigtig lækkert, lyder det fra Conni, som også vil bruge taletiden på at fremhæve alternative måder at udnytte sine faciliteter på.  

I Bramdrupdam Idrætscenter, hvor hun til daglig arbejder, har de forsøgt at tænke ud af boksen, når det kommer til køkkenet. Derfor har Conni og kompagni f.eks. brugt hallen til at afholde madskoler for børn og voksne, ligesom de også er begyndt at lave små to-go-poser med sunde og hjemmelavede snacks.

Og det er noget, ernæringseksperten glæder sig til at fortælle mere om på SportsFair. 

- Der findes virkelig mange gode måder at tænke sundt og alternativt på, når det kommer til køkkenerne i vores fritidsfaciliteter. Så mit håb er, at jeg kan komme med lidt inspiration i forhold til at ændre hverdagen og ikke mindst forståelse af, hvad man kan lave og bruge køkkenet til. Det glæder jeg mig meget til, fortæller Conni Einfeldt. 

Der vil altså være inspiration at hente på et mere praktisk plan som IFFD-medlem eller som besøgende på SportsFair 2019. Har du derfor kun et par enkelte timer på messen, vil du sagtens kunne tage ting med hjem i rygsækken. 

Så skynd dig at tilmelde dig IFFD-konferencen, hvis du ikke allerede har gjort det. Så får du ud over en masse spændende oplæg også mulighed for at blive klogere på, hvordan fremtiden kan se ud for kantinerne og caféerne i landets sportshaller. Tilmeldingen foregår her. 


Skrevet af IFFD