SportsFair 2019

SportsFair 2019

En fagmesse på forkant med nye trends

 

Af Henrik H. Brandt, Idrættens Konsulenthus

 

Hvordan får vi en fagmesse, som kommer endnu mere på forkant med trends og tendenser i forhold til sports- og fritidsfaciliteter?

Udstillernes opmærksomhed har man allerede på årets store fagmesse for sports- og fritidsfaciliteter i Fredericia den 20.-21. marts 2019, og messens samarbejde med brancheforeningerne Dansk Svømmebadsteknisk Forening og Idræts- og Fritidsfaciliteter i Danmark sikrer, at der også bliver gode faglige programmer på konferencedelen af messen.

Men Messe C vil gerne endnu mere. Messen skal tiltrække en større del af de mennesker, som udgør den voksende sports- og fritidssektoren i Danmark, og samtidig skal den være skarpere på viden og innovation og nye trends i idrætssektoren.

Opgaven med at skrue disse dele sammen er havnet hos Idrættens Konsulenthus (idkon.dk), og jeg kan heldigvis rapportere om stor interesse for at bruge messen til at vise ny viden frem og til at skabe en spændende lanceringsplatform for iværksættere og start ups med fremtidens idræts- og fritidssektor på sinde.

 

Mange partnere

Allerede nu har vi sikre tilsagn fra Danish Healthtech i regi af Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby til at bidrage til messen, lige som idrætsorganisationernes innovationsinitiativer DIF Innovation Lab og DGI Impact vil bruge det særlige innovationsområde på messen til at vise gode projekter og ideer frem fra porteføljen.

Uddannelsesinstitutioner som Aarhus Universitet, University College Aalborg (sportsmanagement) UC Lillebælt (sportsmanagement), Institut for Idræt og Biomekanik/FIIBL har alle stor fokus på innovation og entreprenørskab. I skrivende stund forventes de alle at lægge fagmessen ind som en del af programmet for studerende og for undervisningen i foråret 2019. Flere kan komme til.

Idrættens Analyseinstitut indlægger fagmessen som en del af programmet for sit stærke tværgående netværk, Idan Forum, der således sender ca. 50 deltagere forbi SportsFair for at få en tæt dialog om trends og tendenser med udstillerne, lige som Lokale og Anlægsfonden regner med at bruge fagmessen som platform for at diskutere fremtidens svømmeanlæg og vandmiljøer med de mange kommuner, der for tiden har byggeplaner.

Mange løse ender mangler stadig at blive samlet, men prognosen for videns- og innovationsdelen på SportsFair den 20.-21. marts 2019 er, at mange nye tiltag og partnere kommer med på banen.


Har du gode ideer eller ønsker til videns- og innovationsdelen på SportsFair kan du kontakte Henrik H. Brandt, idrættens Konsulenthus, tlf. 29210972, henrik.brandt@idkon.dk

 

MESSEVEJEN

Læs mere om messen på www.sportsfair.dk


Skrevet af IFFD