Gratis seminar: Idræt på vrangen

Gratis seminar: Idræt på vrangen

Hvordan får vi idrætten ud i byens rum? Kan klimatilpasning hjælpe på vej? Og er der noget særligt på færde i forstæderne? Det skal vi diskutere den 7. maj i Kokkedal, hvor IFFD er medarrangør af seminaret "Idræt på vrangen", og du er mere end velkommen til at deltage.

Inde sjovt, ude trist
Overalt i de danske byer finder vi haller, skoler og foreningslokaler, som er fyldt med liv fra tidlig morgen til sen aften. Her blomstrer fællesskab, bevægelser og læring. Udenfor bygningerne er billedet desværre ofte et andet. Parkerede biler, henslængte cykler, krakeleret asfalt og kedelige grønne områder præger det, der kunne være spændende byrum.

Både idrætten og byen som vindere
Men hvordan ændrer vi så på det? Kan de klassiske faciliteter vende vrangen ud på sig selv og bidrage til det fælles liv på gader og pladser? Og hvilke potentialer er der for, at de klassiske foreningsaktiviteter kan udvikles ved at blive åbnet op? Vil det også give plads til den mere selvorgansasierede idræt og for andre typer af møder, end dem, der normalt finder sted i de enkelte foreningers regi? Måske kan vi udvikle flere gode mødesteder, hvis vi formår at åbne op

Klimatilpasning viser vejen
Vi har samlet tre spændende projekter, som på hver deres måde viser vejen. I Kokkedal og ved Gladsaxe Idrætscenter har man på inspirerende vis formået at tænke klimatilpasning og nye faciliteter til idræt og bevægelse sammen. Og i Ikast har man i det nye Multihus Hjertet ladet inde og ude flette sig tæt sammen.

Kom og vær med
Alle er velkomne, men seminaret er særligt målrettet byplanlæggere, kultur- og idrætsfolk i kommunerne, aktive i foreninger samt landskabsarkitekter og andre rådgivere.

Seminaret er gratis, men kræver tilmelding pga. begrænset deltagerantal. Tilmelde dig seminaret ved at trykke HER.


Skrevet af IFFD