Dansk virksomhed vil komme ledige haltider til livs

Det er efterhånden svært at komme udenom det faktum, at rigtig mange idrætsanlæg kæmper med ledige haltider. Den danske bookingsite, WannaSport, har i den forbindelse fundet en måde at udfordre problemstillingen, og det kommer Jacob Lau Larsen, initiativtager og direktør i WannaSport, og fortæller mere om på SportsFair.

I sin enkelthed fungerer WannaSport på samme måde som eksempelvis Momondo. Ved hjælp af en søgemaskine kan man på virksomhedens hjemmeside eller app finde frem til ledige haltider.

Dermed kan brugerne se, hvilke tider der er ledige til hvilke sportsgrene, og søgefunktionen gør det desuden muligt at lede efter haller i netop det område, hvor man bor eller opholder sig.

WannaSport har aftaler med mellem 250-300 faciliteter i hele Danmark, og det eneste, der kræves af de enkelte haller eller idrætsanlæg, er, at de benytter sig af et online bookingsystem. WannaSport kan nemlig tale sammen med over 30 forskellige systemer, og når en bruger booker en tid, vil det derfor automatisk kunne ses i anlæggenes eget system.

- Vores site og app henvender sig til folk, der ønsker at dyrke motion, når og hvor det passer dem. Så hvis du f.eks. ønsker at spille squash i Aarhus på torsdag klokken 20, kan du nemt se, hvilke haller i nærheden der er ledige – og så booker du og betaler bare banen direkte via app’en.

- Vores vigtigste opgave og hele vores kerneforretning er at hjælpe anlæg og faciliteter med at udfylde tomme haller. Hvis vi i den proces kan få flere folk til at dyrke idræt, vil det gøre os meget glade, siger Jacob Lau Larsen.

Et fordelagtigt samarbejde
Umiddelbart lyder det hele som en god løsning, når WannaSport og deres produkt hjælper idrætsanlæg med at udfylde tomme haltider. I forhold til økonomien koster det ikke noget at blive sat op på WannaSport, men det hænger sådan sammen, at virksomheden tager 10 til 20 procent af banens udlejningspris.

Nogle steder er der indgået samlede kommune-aftaler, der indbefatter både haller, selvejende institutioner og foreninger. Hver måned sender WannaSport således over en halv million kroner i lommerne på de tilmeldte anlæg. Og det er vel og mærket penge, hallerne ville være gået glip af, hvis det ikke havde været for Jacob Lau Larsen og kompagni.

- Folk har taget rigtig godt imod tiltaget, og vi vokser stille og roligt dag for dag. Det er selvfølgelig en forretning som så meget andet, men jeg vil hellere betegne det som et samarbejde. Vi hjælper hinanden, og til syvende og sidst handler det jo om at få flere til at dyrke sport, forklarer WannaSport-direktøren, som gerne vil slå et ekstra slag for netop samarbejdet.

Ifølge Jacob Lau Larsen skal WannaSport nemlig ikke ses som en konkurrent til anlæggene eller de eksisterende foreninger. I stedet skal de ses som en medspiller i forhold til at udnytte faciliteterne endnu bedre og samtidig få flere danskere til at være aktive.

- Vi vil bestemt ikke trække folk ud af foreningerne - tværtimod. Vi vil rigtig gerne have dem til at dyrke idræt, men sagen er bare den, at det fungerer anderledes i dag, end det gjorde for måske 15 år siden. Brugerne efterspørger større fleksibilitet i forhold til træningstidspunkter og -steder, og det vil vi i WannaSport gerne forsøge at gøre noget ved, uddyber han.

Du kan høre meget mere til Jacob Lau Larsen på SportsFair, hvor han kommer endnu nærmere ind på, hvad WannaSport er for en størrelse, og hvorfor et samarbejde med idræts- og fritidsfaciliteter i hele landet giver god mening.

Oplægget er en del af SportsFair, og det er derfor gratis at overvære som publikum. Se det fulde program her. Og husk, at IFFD også holder konference i forbindelse SportsFair. Se vores spændende oplægsholdere her.


Casper Holm Skrevet af Casper Holm